Mie niin olisin halunnu laittaa tänne Söpöstä videon, mutta joudun tyytymään kuvaan. Tuli aika pelottava kuva, kamera vähän sääti jotain omaa. :)

Ajettiin tänään liian aikasin aamulla lounaaseen päin, missä miuta oottikin jo pappi, diakoni ja kanttori. Tässä seurakunnassa ilmeisesti jaellaan hyvin laajalti vastuuta, kun pappi sanokin että saan lukea molemmat Raamatuntekstit. Jeeh, no mikäs siinä. Vähän jännitti kun ekassa pätkässä oli ihan outoja nimiä, mut en seonnu. Tekstien välissä kanttori lopetti soiton tosi hassusti, mihin myös pappi nauro, kiva käydä siin lukee, mut seki meni hyvin :) Ja jännä oli ku mietin siin penkissä et mite miun ääni kuuluu, mut hurja ku akustiikka oli niin hyvä ni melkee tavallisee äänee pystyin puhuu ja se kaiku hienosti. Oltiin siis kappelilla jumalanpalveluksessa.

Pappi vaan toivo kovasti et pääsisin töihin, ja sanoin et kyl mieki haluun mut täytyy sen opinnäytetyön aikataulu selvittää. Toivotaan että ne vastaa jo ens viikolla. Pappi ei tosiaankaan kyselly mitään nyt vaikka aattelin, se vaan totes suntiolle miuta esitellessä että tästä varmaan saadaan meille kesätyöntekijä. Luulen ettei niille oo kukaan muu ees hakenu, joten oon aika "arvokas" kun kohta valmistunki. Ja jotai se pappi kans puhu et saattas vuoden päästä aueta nuorisotyön virka, mutta se on ihan epävarmaa. Se oliski jännää jos sinne pääsisin töihin, kun on niin kätevästi lyhyen matkan päässä joka paikkaan.

Tää on pakkaspäivänä kuunsirpistä, joka miun mielestä oli ihan hassusti päin. Ja kylmä oli!

Jumalanpalvelus oli upee. Pieni tila, missä oli tiivis tunnelma. Pappi puhu tosi hyvin, nuoretkin varmasti jakso kuunnella, sit välillä soitettiin pianoa, ja bassoa (papin toimesta). Tunnelma oli siis mukavan rento, nuoret oli tosi kivasti ja mieki onnistuin lukemisessa. Kunta näytti ensinäkemältä tosi pieneltä, luontoa kyllä löytyy ja peltoja, ja tosiaan se että muita kaupunkeja on lähellä on myös kiva.

Sain saarnastakin oivalluksen. Vanhoilla, meillä "väli-ikäisillä" ja nuorilla ja kaikilla eri sukupolvilla on erilainen maailmankuva. Mie en esimerkiks yhtään kohta enää ymmärrä mitä nuorten elämään kuuluu ja mitä ne ajattelee, koska siitä on niin kauan kun oon ite ollut nuori (huimat 5 vuotta, riippuen miten tää ikä määritellään). Kuitenkin. Oivallus oli se, että rippileirillä ei voida käydä vaan opettamaan ja kertomaan totuutena, että tämä on nyt tämä meidän uskonto ja tähän teidän pitäis sitten uskoa. Tietysti perusasiat opetetaan koska ne on aina samat, mutta jokaisen pitäisi itse pohtia ja käsitellä omassa mielessä se, mihin uskoo. Eli rippikoulu on periaatteessa yhdessä pohtimista ja toistemme maailmankatsomuksiin tutustumista, keskustelua ja oivaltamista. Siinä tulee mukaan toisten kunnioitus, mikä edistää asioista kiinnostumista joka taas lisää oppimistuloksia. Kieli ulkona Tulipa miusta tieteellinen.

Takastulomatkalla niin yritin kovasti lukea tenttiin, mut nukuttua siinä sit tuli. Lämmin auto ja tasanen hurina ni minkäs teet. Ja äiti halus vaan pysähtyä joka paikassa, mutta kotiin päästiin ja nyt katon vanhoja nauhotuksia digiboksilta. Luksusta :D Huomenna 7 töihin :/