Päiväkodissa tulee opetettua lapsille uusia juttuja ihan neuvoen, näyttäen tai selittäen ja kertoen. Kotona tulee opetettua äitille uutta juttua, tietokoneen ja internetin käyttöä. Lapsia on niin paljon helpompi opettaa. Jotenkin tuntuu hassulta neuvoa äitiä ja vielä sellaisessa asiassa mitä se ei opi sitten 20 kerran jälkeenkään. "Nytkö meen nettiin. Painanko tästä. Siis tästäkö mie painan. Ei se mee. Mitä mie nyt teen." "Paina kaks kertaa. Jos ei yhellä painalluksella mee, paina kaks. Tai vaikka kymmenen jos ei se mee." "No mitä mie tähän nyt kirjotan" "Mistä mie meen nyt pois sitte" ....huoh...

Lasten suusta kuultua:

Anni 4 v. Laitoin seinälle kartongista tehtyä kuusta ja siihen päälle pumpulilunta. "Otitko sie tuon pumpulin lumesta" "Häh?" "Otitko sie tuon pumpulin lumesta?" "Hmm.. Mie otin sen tuolta kaapista. "Aijaa." Anni palaa leikkimään.

Sofia 4 v. Tyttö on aikeissa voidella leipää, mutta sormet ovat eksymässä voipurkkiin. "Voitelepa se leipä Sofia." "Miksi sinä aina puhut minulle?" "Sie olit laittamassa sormia sinne purkkiin, sen takia mie sanoin että voitele leipä." "Mutta miksi sinä puhut minulle niin paljon?" "No, siulle on niin kiva puhua." Nauru

Tänä aamuna oli niin hankala taas herätä. Se on vaan illalla mukavaa vielä tehdä yks juttu ja no, vielä ehtii yhen. Sit hups kello onki jo paljo ja viel ku aamul on tosi aikanen herätys.. Mutta miusta on jännää, että aina töihin mennessä ja illalla seuraavaa päivää miettiessä ajattelee ettei haluis mennä tai et olis paljon kivempi vaan olla kotona. No. Aamulla kun pääsee töihin ja alkaa puuhaamaan lasten kanssa, sitä vaan tuntee olevansa ihan oikeessa paikassa. Lasten kanssa on tosi kiva jutella ja puuhata kaikenlaista, auttaa niitä pukemaan ja leikkiä ulkona (olin tänään iso paha susi joka meni syömään metsän eläimiä, ja lapsilla oli hauskaa!). Päivä menee niin hirmu nopeesti, ja työpäivän hiipiessä loppuun ei tuu sellasta että 'äkkiä pois' tai 'vielä kymmenen minuuttia'. Tänään kahelta kun lähdin, mietin ettei tunti tai puol olis ollenkaan paha. Se on jännää. :) Harmi vaan et miul ei oikeesti oo pätevyyttä päiväkotitädiksi. Ehkä joskus..

Kahden viikon päästä päiväkodilla on urheiluviikko. Lähdetään lasten kanssa luistelemaan ja hiihtämään. JEE!! Täytyy vissiin käydä ite ensin etten ihan heti pyllähdä pepulleni kun saan välineet päälle. Mutta siitä viikosta tulee kiva, oon varma!

Keskiviikkona pidän lapsille askartelun. Ajattelin jotain revontulijuttuja, mutta pitää kattoa millä tyylillä sitten tehdään ne, joku tarina siihen alkuun vois olla kanssa kiva, tai ainakin kuva revontulista, koska lapset ei välttämättä tiedä mitä revontulet on. Enpä oo muuten moneen vuoteen nähny niitä. On ne upeita!

Nyt vaan pitäs illemmalla keskittyä tenttiin lukemiseen, harkkatavoitteisiin, opinnäytetyön miettimiseen ja ainakin 5 muuhun tehtävään.