Jahas jahas. Mitäs tänään kertoisin. No, ainakin voisin jakaa lievän mielenkiintoni monikulttuurisuutta kohtaan. Ulkomaalaiset on jollain tapaa hirmu erilaisia kuin suomalaiset, ja sen vuoksi heiltä voi aina oppia jotain uutta, pelkän lyhyen keskusteluhetken aikana. Tykkään myös hirveesti puhua englantia, ja käytänkin sitä, jos en ulkomaalaisen kanssa pysty niin yksin sitten. Itselleen on kiva höpötellä enlanniksi ja testata miten monimutkaisia juttuja sitä pystyykään kertomaan. No, se siitä englannista.

Erkki Jokinen

Tänään olin vapaaehtoisesti siis koululla, osallistuin Maahanmuuttajat keskuudessamme -seminaariin. Ensimmäinen puhuja oli Erkki Jokinen joka toimii Helsingin srk-yhtymässä venäjänkielisen työn pastorina. Vaikka puheosuus oli pitkä niin en kyllä muista millon oisin noin tarkkaan kuunnellut ketään. Hauska heppu ja sana hallussa, huumorinkukkaa löytyi ja niin eespäin.

Maria Laakso, laulu ja Make Perttilä, kitara

Mutta paras hetki oli kyllä lounaan jälkeen kun Pekka Nyman, Maria Laakso ja Make Perttilä soittivat musiikkia maailmalta. Ihania kappaleita, hauska oli kuunnella esimerkiksi Afrikkalaista rummutusta, Etelä-Amerikkalaista tai Venäläistä musiikkia, kaikki tavallaan samanlaisia mutta niin eri vivahteisia. Laittoivat he meidätkin laulamaan, ja hauskaa oli =) Gospelmusiikin tähtinimiä, ja Maria Laaksoa ihailen tosi paljon, sillä on tosi nätti ääni ja pystyy laulamaan todella monipuolisia kappaleita, tänäänkin taipui helposti (ainakin uskottavasti) arabia ja/tai heprea, afrikka (?) ja venäjä. Tai no, monia kieliä ja maita oli esillä, ihan ei voi muistaa mitä siellä nyt loppujen lopuksi oli, vaikka videollakin on pätkä melkein kaikista lauluista.

Make Perttilä kitarassa

Siinä hehkutusosio. Loppupuoli seminaarista oli tylsäää. Etiopalais-maahanmuuttaja jutteli jotain työstään ja pari puheenvuoroa oli eri seurakuntien moniku-työstä. Viimesen puheenvuoron aikana melkein nukuin, mutta kukaan ei onneksi huomannut xD (niinhän mie luulen..)

Illalla oli vielä Solid(aarisuus)-messu, siellä laulatti kovasti ihanan bändin ansiosta! Melkein tekis jäädä tänne töihin niin sais nauttia nuorten taitavasta bändistä säestämässä virsiä. Antaa ihan uutta potkua ja hartautta niihin kun on mukana rummut, huilu, basso, piano, kitara ja heleä-ääninen kuoro. Pikkasen kyllä tympii kun tuo on nuorille suunnattu messu, niin siellä tietenkin on niitä rippikoululaisia jotka ei vaan osaa käyttäytyä. Avaudun nyt kun tänäänkin siellä nuorten saarnaryhmä seisoo saarnan aikana alttarin edessä, niin noin kolmasosa heistä vaan pelleilee ja juttelee toisilleen. Meidän takana istui joku fiksuksi itseään kutsuva, joka aina kivan pienen hiljaisuuden tullen vihelsi. Onpa kiva saada huomiota. *grrrr* No. Se siitä.

Nymanin Pekka rumpuhärveleissä

Tänään tavoitteena on käydä tunnin päästä sänkyyn, herätä huomenna pirteänä kouluun, käydä uimassa ja sählyssä ja koulutehtäviä hoitaa, pakata ja käydä 10-11 nukkumaan. Koitan saada edes jonkilaista päivärytmiä, vaikkei sitten saisikaan päivällä mitään tehtyä, ei ole järkeä valvoa sen takia 1-2 yöllä, se vaan ei auta asiaa yhtään.

Kestääpäs tän kirjottamisessa aina kauan kun pitää kuvien kanssa säätää ja miettiä mitä kirjottaa. Vaikken kyllä ihan ehkä riittävästi mietikään mutta jotain koittaa karsia ja muokata luettavampaan muotoon. Heps. ^^