Äänestystulokset:

Tiukka kisa kahden kuvan kesken käytiin, molemmat saivat huimat kaksi ääntä.

Tässä tarinaa voittajista.

Kaikki äänestyksen kuvat on siis otettu Intian matkalta, kun olin 3 kk työharjoittelussa Kolkatassa. Matkalla kyllä kävin muuallakin, ja jännä kyllä, molemmat kuvat on yksin tehdyltä parin päivän matkalta Puneen, Maailman Partiotyttöjen kotiin Sangamiin.

KUKKA:

Kiertelin aikani kuluksi ympäriinsä Sangamin pihalla, kahden vahtikoiran välillä löntystellessä ohitseni. Eipä ne kovasti halunneen leikkiä vaikka yritin. Vahtimisviettikään niillä ei mitenkään loistanut päälle päin, sen verran ne tykkäsivät makoilla varjossa.

Siellä kierrellessäni ja kameralla kokemuksia ikuistaessani sisään syttyi pieni taiteilija-valokuvaaja, ja kuvailin koemielessä vähän turistikuvia erikoisempia kohteita. Yksi niistä oli tämä upea kukka, joka niin kauniisti ja hennosti oli tippunut varrestaan. Kyykin maassa ja testailin miten päin kukasta saa sen parhaat puolet esiin. Jälkeenpäin oli hirmu vaikea poistaa "huonoja" otoksia niiden kymmenen joukosta. Kaksi kuvaa jätin tallelle. (ehkä tämän takia noita kuvia on edelleen lähes 2000, vaikka yritin turhia poistella)

Siinä se siis. Testailemalla ja taiteilemalla, rauhassa otettu kuva. Ehdottomasti yksi miun suosikeista.

AURINKO JA PALMUT:

Perinteinen kuvauksen kohde etelän lomalla. No, tähän kuvaan oon silti todella tyytyväinen, koska pari sekunttia, ja se olisi voinut jäädä ottamatta. Itse asiassa olen pienen siivun rajannut sivusta pois kun siihen tuli pusikon lehtiä häiritsemään.

Olin siis samalla Punen matkalla kuin edellisessä kuvasssa, mutta matkalla jo takaisin Goan rannoille. Juna oli puksuttanut eteenpäin jo koko yön, ja aamuaurinko oli nousemassa kun heräilin odottelemaan pääteasemaa. Perus turistina napsin kuvia vähän kaikesta, ja ihan sattumalta huomasin tilanteeni tulleen kun juna alkoi kääntyä nätisti niemen jälkeen. Aurinko tuli esiin ja hetkeä ennen tilannetta huomasin, nyt! Äkkiä suuntasin kameran kohti aurinkoa ja napsaisin kuvan. Toivoin niin kovasti että se olisi edes jotenkin siedettävä. Liikkuvasta junasta ei ole aina helppo ottaa kuvia.

Äkkiä käänsin kuvien katselun päälle, ja mitä! Kuvahan on lähes täydellinen! Hämmästyttävän tarkka, aurinko on ihanan pehmeä, värit on kohdallaan ja hauskana yksityiskohtana lintu lentää palmujen välissä. Siis vau! Ehkä upein ottamani kuva verrattuna kuvaustilanteeseen! Loppumatkasta tyydyin pitkälti vain katselemaan maisemia, sillä mikään kuva tämän rinnalla ei tekisi miuta niin iloiseksi sillä hetkellä.

Näistä kahdesta kuvasta, tämä on miun suosikkini kuvaustilanteesta johtuen. Nopeasti räpsäisty, mielestäni erittäin onnistunut kuva.

Kommentteja, erimielisyysajatuksia, kehuja tai mitä vaan, ne ovat tervetulleita!