Täällä sitä taas istutaan äitin sohvalla. Helpompi oli tulla kun viimeeksi, nyt ei aamulla tuntunut oudolta mennä vessaan, mutta kyllä sitä mielummin omassa kodissaan asustelisi. Miun ajatusten mukaan tämä on nyt viimenen pidempi aika jonka täällä asustelen. Äitillä ilmeisesti ei, kun se jo heti totes tänään että mie mukamas kesällä oon täällä paljon. Ilmoitin etten kyllä aikonut kovin paljon olla kun opinnäytetyötä teen omassa kodissa. Vaikka kyllä täälläkin voi, ja mökillä varmaan kanssa. Oi kun olis oikein lämpöset ilmat niin voisin kirjoitella ulkosalla opparia.

Tänään alko harjoittelu. Tai jatkui, kun välillä oltiin koululla. Joo, mein koulu on outo. (myös siltä osin että meidän pitää korvata kaksi pääsiäispäivää ja vappu, koska ne nyt vaan sattuvat olemaan keskellä meidän harkkaa, ja täytyy saada tarpeeksi opintopisteitä kasaan. Arvatkaa kuinka moni tosissaan nuo korvaa!)

Päiväkotiin meno vähän jänskätti eilen illalla, mutta tänään kun sinne meni, niin tuntui kun ei melkein poissa olisi ollutkaan. Ja kyllä on pelottavaa kun miulta jo heti kyseltiin ohjelmaa huomiselle. Ihan ku miulla olisi mitään ideoita tai muuta. Mutta sovittiin että pidetään pyhäkouluhetki, jossa miun pitää liikutella ukkeleita (opetuslapsia) kun toinen lukee kertomusta ja näyttää kuvia. Lapset muisti miut, vähän jotkut tuijotti ja katso mitä mie siellä taas teen, yksi aamulla vierasti mutta kahden tunnin päästä oli jo käsivarressa kiinni :D Miekin yllättävän hyvin muistin lasten nimet. Pari kertaa jäi sanomatta joku asia kun yhtään en saanut päähäni asiaan liittyvän lapsen nimeä, mutta nekin muistuivat myöhemmin mieleen. =) Eikä 21 lasta tänään tuntunut yhtään paljolta. Outoa.

Eilen myös mietin meenkö pyörällä jo vai linja-autolla. Aamulla ei tarvinut uudestaan miettiä kun ulos kurkkasin. Lunta oli tullut 10 senttiä yöllä!! Ja koko päivän satoi räntää/lunta vaan lisää. Olin hiukan märkä kun 10 minuuttia seisoin odottamassa bussia. Sisällä vaan tunsin kun niskaan valuu vettä ja hiukset on ihan litimärät. Mahtavaa.

Nyt pitäs terästäytyä. Käydä laittamassa kone johtoon kiinni (ja etsiä täältä kämpästä joku kiva kohta missä voi tutkia kirjoja ja kirjottaa koneelle), kaivaa yhteisöllisyys-kirjat esiin ja selvittää mitä tuo sana tarkoittaa, kirjoittaa tutkimussuunnitelmaan siitä ja kaikesta muustakin lisää, ja vielä tällä viikolla kehittää selkeä kokonaisuus kyselylomakkeesta. Sitten pitäs lähettää ne opettajalle arvosteltavaksi, eli pitää oikeesti olla jotain ainesta jo jota voi arvostella. Mut töitten jälkeen vaan väsyttää niin paljon! Täytyypä keitellä teetä ja ravata siiten vessassa usein :D

Katselen muuten Felicity-sarjaa. Ihan mahtava! Menee ehkä tällä hetkellä jo Frendien edelle. Tai ehkä ne sopii eri tilanteisiin. Mutta kausia on neljä, joten päätin että teen joka kauden aikana yhden isomman tehtävän. Ekan kauden aikana tavoitteena on saada tutkimussuunnitelma valmiiksi ja hyväksytyksi. Tokan aikana kyselylomake valmiiksi ja lähetetyksi eteenpäin. Kolmannen aikana harjoittelutehtävä. Neljännelle jää sitten oikeestaan enemmän pieniä tehtäviä. Näitten lisäks väsäilen kahta ryhmätehtävää, mutta ajattelen aina, että ne menevät omalla painollaan. Itsenäisiin tehtäviin pitää saada jotain motivaatiota =)