Iltaisin on niin pitkään valoisaa etten oikeen tajua ajoissa että pitäisi jo nukkua. Viime yön nukuin verhot auki (älkää kysykö miksi, en tiedä itsekään) ja parvekkeen ulko-ovi auki, sisäoven pienen harkinnan jälkeen laitoin kiinni.

Eilen aamulla heräsin ihmeelliseen puheensorinaan, ja kun ikkunasta kurkkasin niin monia kymmeniä ala-asteikäisiä tallusteli ikkunan alta ilmeisesti kohti kirkkoa. Meinasin ärsyyntyä kun herättivät, mutta totesin että kyllä kävelivät niin hienosti että voi vaan kiittää etteivät riehuneet ja huudelleet matkalla niin kuin joskus on käynyt.

Istun koululla. Niin kivaa! Yritettiin opettajan kanssa vaikka millä ja monella tavalla tehdä ristiintaulukointia, ja lopulta vahingon kautta se onnistui. Nyt osaan siis vertailla tutkimukseni vastauksia keskenään. Saa nähdä millon saa aikaiseksi oikeasti paneutua. Mutta ehkä sitä jaksaa panostaa, koska..

..aupair... Se kiinnostaa nyt paljon. Lainasin kirjastosta (kun sattumalta näin) kirjan kulttuurien kohtaamisesta ja vaihdossa olosta, siis oikeastaan siinä kerrottiin kulttuurishokista. Lueskelin (tai niin piti vain vähän) muutamassa tunnissa koko 60-sivuisen kirjan läpi. Vissiin tuo vähän sitten kiinnostaa.

Ja aika hämärää. Oon tutkinut välitystoimistoja nyt jonkin aikaa, ja kahdesta firmasta tilannut esitteet. Juuri äsken toisesta soitettiin (niin mukava ja ei-ahdistava puhelu) ja kysyttiin oonko kuinka pitkälle miettinyt tätä asiaa ja ehdotettiin josko infotilaisuuteen tulisin (sanoin että sitten syksyllä). Kaikin puolin mukava puhelu ja nainen ja semmoin. Mutta, kahdesta harkinnan alla olevasta järjestöstä tuo oli se heikommilla kantimilla oleva. Esite oli ihan turha, toiseen järjestöön (tai toimistoon vai mikskä noita kutsutaan) verrattuna vakuutukset oli huonommat, joku blogissaan kertoi että heidän aupair alueryhmään kuuluu 3 au pairia ja sitä kritisoitiin, ymhf.. Mutta tällä firmalla (taas uus sana kyseiselle asialle) on myös niitä parempia puolia toiseen verrattuna. En nyt siis tiedä mitä ajatella ja tehdä, mutta uskoisin että molemmat ovat tosi päteviä silti, vaikka puutteita varmasti molemmista löytyy. Ja kunhan jos matkaan pääsee ja uskaltaa niin ei sillä ole niin väliä minkä toimiston kautta menee kunhan on joku tuki takana kun tulee ongelmia. Molemmat varmasti hoitavat asiat silloin hyvin.

Sanoin eilen iskälle että oon miettynyt au pairiksi lähtemistä. En oikeen tiedä miten se reagoi, se koitti kovasti kertoa huonoja kokemuksia mitä on kuullut, mutta mie niin upeesti sanoin että tottakai saattaa tulla ongelmia ja kaikkea mutta vaikka sieltä tulisikin kesken pois niin on se silti upea kokemus. Sitten se myönteli ja aiheesta juttelu loppui siihen. Pöh. Siskolle en uskaltanut vihjaistakaan vielä. Ehkä kesällä.

Oi ja niin! Kävin siis eilen siskolla! Oli aika seikkailu päästä perille, sateinen ja tuulinen keli oli ja auto heitteli tiellä välillä kun oli sivutuulta (pelottavaa!). Vieraassa kaupungissa ajo oli hurjaa, mutta tiesin hyvän parkkipaikan, sain peruutettua ahtaaseen ruutuun ilman kolhuja (ja iskä niin epäili miuta), löysin keskustasta pois ja siskolle mennessä kiersin toista kautta (melkein vahingossa) ja iskä oli ihan eksynyt mutta koiran kanssa kun siellä muutaman kerran on kävellyt niin tiesin missä sitä ollaan. Hyvä minä!

Ovella kun näin kummitytön niin melkein jo kuvittelin miten se vilkuttaa ja sanoo moi tai vastaavaa. Mutta ei se ihan vielä juttele. Vaikka kovasti yrittää. Laulaa ja jammailla se jo osaa. :D Lenkkeiltiin, käveltiin tytön kanssa, keinuttiin ja laskettiin liukumäkeä, höpöteltiin ja yritettiin löytää miulle sandaaleita. Ei löytynyt. (miten pärjään leirin ilman sandaaleita??!)

Nooh. Nyt menee taas aika hukkaan. Tutkin vielä hetken kyselyn tuloksia ja sitten lähden syömään ja suunnittelemaan 5 oppituntia, 2 hartautta, 3 liikuntahetkeä ja etsimään varalle iltaohjelmaa, leikkejä ja muuta materiaalia. Jospa sais tänään tehtyä nuo niin huomenna voisin vain siivota, pakata ja illalla rentoutua saunan ja leffan parissa.

Eilen loppui Roswellit! =(