Rippileirin viimeinen ilta. Yö. Vähän kuin partioleirin kipinävuorossa olisi, tosin nyt vahdittava on paljon ovelampi ja juonikkaampi kuin kaminan tuli. Tai niin he kuvittelevat. Tosiasiassa kaikki juonet, joita he keksivät päästäkseen livahtamaan, on nähty ja keksitty aikoja sitten. Ikkunasta karkaaminen, hätäovesta livahtaminen ja salaa huoneiden vaihtaminen kuuluvat nuorten suunnitelmiin, mutta yövalvoja on valppaana! Jokainen rasahdus ja vessakäynti on tarkistettava!

Klo 23.30 havaitaan perinteinen "vaatteita peiton alle jotta näyttää että siellä nukkuu joku"-huijausyritys. Nuori löytyi poikien huoneesta.

Klo 23.55 Loput nuoret patistetaan pidennetyltä iltariennolta omiin sänkyihin. Diakoni antoi karkin ulos lähtiessään.

Klo 00.05 Salaperäinen katse isoselta. Käyn huoneessa, siellä ollaan "tuulettamassa", siis ikkuna auki ja selittelyn makua ilmassa.

Klo 00.15 Nuoret alkavat olla huoneissaan ja rauhoittuneet vähän.

Klo 00.47 Vessakäynti, jonka jälkeen käytävän oven sulkeminen. Käynti väärän oven kohdalla ja paluu omaan huoneeseen. Muut aikuiset käyvät nukkumaan.

Klo 00.58 Kolme lähes samanaikaista wc-käyntiä.

Klo 01.08 Epäilyttäviä rasahduksia poikien huoneiden suunnalta. Yöpalaksi kulhollinen banaani-mansikka jogurttia.

Klo 01.24 Kahdesta huoneesta kuului ääniä, en huomauttanut.

Klo 01.27 Wc-käynti, ääniä huoneista, valohämäys (siis valot pois kun avaa oven mutta päällä sen jälkeen. ikkunoista näkyy..!)

Klo 01.51 Hiljaista. Väsyttää vähäsen.

Klo 01.57 Vipo huone sammuttanut valot. Lepäämistä lämpimän takan reunalla.

Klo 02.08 Kaikki näyttäsivät nukkuvan. Haen iltateen.

Klo 02.26 Nukkumaan.

Kaikki näennäisesti hyvin. Mukavat, syvät yöunet.

Klo 07.45 Diakoni tuo aamupalan huoneeseen miulle ja isosille. Heräilen ja katselen hetkisen. Yksi isonen ja yksi leiriläinen puuttuu huoneesta. Mahtavaa. Käyn kertomassa papille ja diakonille, käyn wc:ssä. Palaan huoneeseen, yökarkailijat ovat palanneet. Pari muutakin ilmeisesti viettäneet yönsä väärässä huoneessa. (voihan ****) Tiedossa kyllä oli, että kännykät on käytössä yöllä ja miun huoneesta ilmoitettiin muihin milloin nukahdan. Ei voi mitään. Enkä olisi voinut muutenkaan.

Ripari siis on ohi, huominen konfirmaatio on vielä jäljellä. Leiri meni tosi kivasti, heti alusta loppuun asti tunnelma oli positiivisen vilkas. Palailin vähän isosen rooliin vetäen yhtä raamisryhmää, mutta pidin myös oppitunteja. Sekavaa. Mutta kivaa siis oli leirillä.

Huomenna herään ihan liian aikasin (leiriväsy vieläkin), ajan pari tuntia messuun ja käyn ainakin yhdessä paikassa onnittelemassa. Nyt kuitenkin nukkumaan.