Tällaisten päivien takia kannattaa opiskella 3.5 vuotta ammattikorkeassa. Meillä oli vierailevana luennoitsijana Minna Törrönen Kirkon Ulkomaanavusta. Minnalla oli meille vaikka mitä asiaa, se laitto meidät lukemaan, pohtimaan ja tutustumaan, ja olipa mukana myös mukava määrä lahjuksia. Tässä kuvia niistä.

Peili.

Juliste/infopaketti näkymättömistä.

Pari Kirkon Ulkomaanavun lehteä (lyhentäisin KUA:n mutta niin ei nykyään enää saa tehdä..)

Pelasta maailma -ohjaajan opaskirja + cd (sis. 17 kuuden minuutin pituista elokuvaa)

Ja paljon tietoa muusta Ulkomaanavun toiminnasta (näin ne neuvoo nykyään sanomaan jos lyhempää haluaa sanoa)

 MUISTAKAA TOISENLAINEN LAHJA ISÄNPÄIVÄNÄ JA JOULUNA!

Ja nyt jos saan sanoa ni miulla menee hermo miun koneeseen. Se kaataa netin ja muitakin ohjelmia koko ajan ja johtuu ilmeisesti jostain suojausohjelmasta, ja miulla menee niin hermo. N. 10 kertaa oon saanut avata uudestaan edellisen istunnon kun tää vaan kaatuilee.. Mur.

Joitain näistä materiaaleista saa Kirkon Ulkomaanavun sivuilta (linkki yllä) joten sieltä vaan penkomaan. Miulla ei nyt onnistu teknisten ongelmien vuoksi (jos jollekin vielä jäi epäselväksi). Laitan kuitenkin linkin Näkymättömien tv-mainokseen (joka on miun mielestä tosi kuvaava, ja on päässyt johonkin kilpailuunkin vai olikohan se palkittukin jossain...)

Ja nyt kun tää kone hetken aikaa pysyy vielä hengissä niin voin ehkä hehkuttaa että keksin itelleni elämän. Näin se menee:

  • Keväällä valmistun
  • Vuosi Amerikassa
  • Kaksi vuotta ammattikoulussa opiskellen matkailua (matkailuvirkailijaksi tai matkailupalvelujen tuottajaksi)
  • Töihin
  • Harrastuksiksi kielien opiskelu kansalaisopistossa
  • Kitaran soiton opiskelu kansalaisopistossa (ja muitakin sitten kiinnostuksen mukaan)
  • Ja vapaaehtoisena "maallikkona" Kirkon ulkomaanavun yhteyshenkilönä toimiminen seurakunnassa, jolloin saatan päästä joku vuosi virkistysmatkalle seuraavan yhteisvastuukeräyksen kohdemaahan.

Eikös kuullosta hyvältä? Miusta ainakin :) Tosin hämärän peitossa on vielä tuo koulutuksen paikkakunta ja sen myötä töiden ja elämän sijainti. Mutta matkustelu virkistää jos sitä liian kaukana asustelee! Kerrankin osaa hienosti yhdistellä omia kiinnostuksen aiheita elämäänsä!

Ehkä mie lopetan tähän miun innostuksen purkamisen ja valmistaudun sauna-leffa-tyttöiltaa varten. :) Katotaan Jätä se!