Ajelin Ouluun ystävän luo viime perjantaina. Matka oli niin ihana kun aamulla näin auringonnousun, sitten lumiset puut kimaltelivat niin nätisti valossa ja oikein piti työntää nenä auringon paisteeseen kun se oli mahdollista :D Ouluun saapuessani aurinko olikin jo laskemassa.

Viikonloppu kylässä oli niin ihana! Ihan turhaan jännitin kun meillä riitti yhtä paljon juttua kuin viimeeksi viisi vuotta sitten nähtyämme. Poika oli suloinen kaksivuotias ja päättäväisyyttä löytyi jo kovasti; isin kitaraa ei saanut soittaa kukaan muu kuin isi (tai áhcci, niin kuin sitä saameksi kutsutaan), tule-sana oli kovassa käytössä, kuten myös pois-sana. Vauhtia riitti :) Käytiin välillä kävelyllä ihmettelemässä tähtiä (nästi) ja kynttilöitä (kinttala), ja opeteltiin ettei saa mennä autotielle kun auto tulee (biila boahtá). Arvatenkin siis tää tyttö oppi monta uutta saamenkielistä sanaa ja viljelee niitä nyt monessa keskustelussa :D Jotkut lienee huomanneet...

Miut olisi muuten otettu aupairiksi heti tuonne Ouluun. Sanoin että täytyy vielä keskustella palkasta, katotaan sitten :D Olisi kyllä hauska asustella siellä jonkin aikaa.

No, mutta mie oon matkustellut niin hurjasti nyt reilun viikon sisään että hyvä että itse pysyn kyydissä mukana. Oulussa siis kävin viikonloppukylässä, sitten olin hetken kotosalla ja kävin äitin luona ja näin kaveria ja iskää, sitten taas kotiin matkustelin ja kävin tänä viikonloppuna toisen kaverin kanssa leffassa ja nyt toivon mukaan saan perjantaihin asti nukkua kotona. Ei miulla kyllä mitään matkustelua ja ihmisten näkemistä vastaan ole, mutta jos niitä vähän hajauttaisi pidemmälle ajanjaksolle. Ensi viikonloppuna kuitenkin reissaaminen jatkuu kun meen auttamaan siskon perhettä muutossa, käväsen välillä kotona ja meen taas jouluksi siskolle, sitten taas kotiin ja uudeksi vuodeksi tuonne äitin luo, tai oikeemmin kaverin mutta jotenkin niin. Että huh! Ei pidä tarkastaa tiliä tän kuun lopussa kun en halua tietää kuinka paljon miulla on mennyt rahaa juniin. Ihan tärkeenä.

Miusta on niin hauskaa kun tosi moni kaveri valmistuu nyt kohta ja pari tuttua muuttaa ja yksi sai työn ja toinenkin melkein ja yhdet saa vauvan ja ja.. Niin hurjia muutoksia monella! Onnea kaikille kovasti!!

Ostin muuten niin suloiset ja ihanat tossut tänään. Ne oli äitin synttärilahja miulle, koska se anto vaan rahaa niin pitihän se käytää johonkin kivaan :P Ja oikeestaan ei edes kaikki mennyt, mutta pohdin loppujen säästämistä.

Kuvia miun joulukoristeista (uusien ostamista odotellessa)