Eilen ja tänään oli A-lehdillä miun koulutuspäivät. Olin siis yksin siellä koulutettavana kun muita hakijoita ei ilmeisesti ollut. Eilinen koulutus oli rento, seuralin reilun tunnin yhtä markkinoijaa ja kuulin molempien, myyjän ja asiakkaan äänet. Noita puheluita oli hauska seurata kun myyjä oli melkonen konkari ja osas hommansa. Noi puhelut on hauskoja kun niistä ei koskaan oikeen tiie kuka vastaa ja missä ja millasessa tilanteessa. Yksikin höpötti pitkät pätkät ettei tilaa kun niin monta lehteä tulee ettei ehi lukemaan kun niitäkin pitää jo peruuttaa. Tää oli vanhempi rouva ja vähän kyllä kävi sääliksi kun se sitten kuitenkin tilasi lehden mutta itse asiakas tekee tilauspäätöksen, ettei myö kyllä käydä niitä millään pakottamaan. Mutta silti se oli vähän semmonen mikä jäi mietityttämään.

Torstaina mie sain "kotiläksyä" eli piti miettiä oma myyntipuhe ja harjotella sitä. Kivan mie väsäsinkin ja perjantaina töissä sitten testattiin sitä niin että esimies oli asiakas. No se meni ihan pieleen kun menin jo alussa sekasin kun kävin pohtimaan pitäskö varmistaa sen nimi vaikka se jo sanoi sen. No sitten tuli tehtävä muokata puhetta niin että se sujuu ja siitähän se lähti sitten sujumaankin. Eikun ruokatauolle ja sen jälkeen soittelemaan asiakkaille!

Ensimmäinen puhelu vastasi ja kertoi olevansa kaupassa eikä ehtinyt puhumaan. Sen mie vähän vahingossa luovutin heti mutta muistin kysyä voiko soitella uudemman kerran. Eli ei se ihan väärin ns mennyt. Sitten olikin monta puhelua jotka ei joko vastannu tai vastas ja sanoi ettei ehdi juttelemaan, yksi löi luurin korvaan (ne saa onneksi merkitä "luuri korvaan" merkillä, sit kun asiakkaalla on 10 merkintää niin ruvetaan miettimään kannattaako niille soitella) ja sitten tuli semmosia jotka kuunteli miun lyhyen tarjouksen ja vähän koitin sinne lisäillä mitä kaikkea muuta olisi siihen päälle (joululehteä, kosmetiikkatuotepakettia yms) mutta ne sitten ihan suoraan sanoi ei kiitosta ja mie en sit osannu jotenki jatkaa siitä niin lopetettiin sitten. Yhdeltä mie erehyin kysymään miksi lehti ei sitten kiinnosta tms, minkä tiesin virheeksi heti sen kysyttyä, ja siitä esimieskin tuli puhelun päätyttyä sitten antamaan vinkkiä. Yhden opiskelijan mie sain kiinnostumaan mutta se oli sit kuitenkin päättänyt ettei tilaa "pitää pitää kiinni päätöksestä", mut se kuitenki kehu myyntipuheita :)

Jossain vaiheessa esimies kävi sanomassa että nyt soitat sitten vielä yhen puhelun niin pietään sitten palaveri. No mie sit soitin ja se vastas, vanhempi nainen joka oli sienestämässä ja puolukassa. Siitä lähtiki hyvin juttu luistamaan kun kyselin miten on sieniä löytyny ja sitten laitoin tarjousta ja se siinä mietti ja vähän parempaa vielä laitoin ja lyhensin tilausjaksoa ja sain selville että tyttö asuu ulkomailla jolle tilaa lehteä sinne, sit vissiin tuo lahjaidea sai tän naisen päättämään että ottaa, ja kun vielä kertasin että mitäs se nyt saakaan ja paljonko "säästää" normaalihintoihin verrattuna niin sehän oli siinä. Miulle sit iski semmonen "mitä miun nyt pitää tehä" vaihe ja kävin siin höpöttämään että ekaa päivää kun oon töissä niin pitää vähän kattoo miten tää tilaus tehtiinkään. No esimies oli kuitenki hyvin kartalla ja tuli miulle kuiskailee siihen mitä pitää tehä ja näytti papereista mitä sanoa. Se oli aika pelastus. :) Mut hyvin se sit loppu, sain puhelun päättymää ja kaikille jäi hyvä mieli :) Oli pakko vähän hihkua siinä ja ketkä ei puhelimessa ite ollu ni onnitteli ja ite liikutuin ihan. Mut sit käytiin miettimään et se tilaus tehää sit maanantaina ja otettii ylös niitä tietoja ni tajusin etten mie kysyny mitä lehtee se halus siihe tutustumistarjoukseks. Sit piti vaan soittaa uudestaan :P Mut oli kyl aika kiva lopetus päivälle. Sain vielä lehtikassin käteen ja pyynnön tulla töihin maanantaina, eli mie sain töitä!

Työsopparia ei tehty viel mut vissiin maanantaina sit. :) Olin niin sekasin että eksyin kauppaan vaikki ollu hajuakaan eikä keskittymiskykyä muistella mitä pitikään ostaa kotiin. Tuli vähän ehkä ylilyönti, mutta ei sitä joka päivä saa töitä tai tee ekaa myyntiä!

Nyt siis rennon viikonlopun viettoon herkkujen kera!