Joskus mie en tiie kuin pitkälle miun ajatuksia ja ideoita kannattaa muille eteepäi kertoo ku välillä niissä ei oo mitää järkeä. Mut nyt tuntuu siltä et pitää ainaki vähä aikaa pohtia tätä kun houkuttaa niinkin kovasti et yks ilta valvoin yli puolen yön vaan saadakseni lisätietoa.

Fjällräven on siis retkeily ja ulkoiluvälineitä ja vaatetusta valmistava yritys jonka tuotteet ainakin netissä näyttää niiin ihanilta, mutta voin vaan arvailla hintoja jos niitä kauppoihin menis kattomaan. Mut ihania silti :)

No yhtenä päivänä huvikseen jotain mainoslinkkiä klikkasin ja päädyin Fjällrävenin sivuille. Siellä hetken aikaa pyörittyäni huomasin Fjällräven Polar - nimisen alasivun, jonne sitten kurkkasin. Kävi ilmi että siinä on kyseessä Alaskan Iditarod - kisan tyylinen koiravaljakkomatka, sillä erotuksella että tää on normaaleille ihmisille. Osallistujilla ei tarvitse olla minkäänlaista kokemusta talviretkeilystä tai koiravaljakolla ajosta, kunhan innostusta ja seikkailumieltä riittää! Kuullostaa ihanalta!

Sen verran kattelin juttuja (no kaikki mitä aiheesta löysin..) niin tuohon seikkailuun hakeakseen pitää tehdä itsestä video tai ottaa valokuva sekä max 400 merkillä selittää miksi miut pitäisi valita mukaan. Polariin haetaan monesta eri maasta porukkaa, ja kustakin maasta mukaan pääsee kaksi. Ensimmäisen valitsee kansa, eli suomalaiset äänestää suomalaista FB:ssä, twitterissä yms missä muualla tajuaakaan mainostaa itseään ja hakemustaan. Eniten ääniä saanut valitaan esimmäiseksi. Loput kisailijat pääsevät toiselle kierrokselle, jossa Fjällräven Polar -työntekijät valitsee toisen kustakin maasta.

Reissu sattuu huhtikuulle ja se alkaa Norjan rannikolta ja päättyy Ruotsin vuorille, matkan pituus on 330 kilometriä, ja tiimit tehdään maiden mukaisesti. Koska kokemusta ei tarvita tuollaiseen hommaan niin siellä on kaksi asiantuntijaa opastamassa ja antamassa vinkkejä. Fjällräven kustantaa matkat ja tarvittavat varusteet osallistujille.

Niin että vähänkö olisi ihana! Mutta mutta....se video. Kuva ehkä jo löytyy mutta video on aina parempi (ellei oo ihan ääliö siellä videolla :D) Ja sitten ne perustelut. Kamalaa... mikä on niin hyvä peruste että ihmiset äänestää muitten joukosta miuta? Hmm.. sen pitää olla iskevä, ytimekäs ja yllättävä. Ei mikään "no ku tykkään luonnosta ja oon seikkailuhenkinen..." Ennemminkin... no niin.. saa antaa vinkkejä :)