Lidlistä ei oo kuulunut mitään, kysyin alkuviikosta millä aikataululla ne tekee päätöksiä niin vastasivat että haastattelee tässä pikimiten mutta joutuvat valitettavasti karsimaan, joten se työ meni ohi.

Englannin kouluttajan työtä hain, sieltä laitettiin tänään sähköpostia että haastattelu puhelimitse on ensi viikon torstaina. Menin kattomaan netistä löytyiskö jotain muita jotka ois tuonne hakenut ja voisi lueskella kokemuksia, ja löytyihän sieltä: http://keskustelu.suomi24.fi/node/3197412#comment-50717191   Sanoisinko että yhtäkään mielipidettä noiden 90 vastauksen joukossa ei ollut joka suosittelisi työnantajaa tai edes kummeksuisi suuremmin muiden kommentoijien mielipiteitä. Pointti tuossa taisi olla se, että mm. haastattelu (ts. yrityksen mainospuhe, ei haastattelu kun siinä ei kysellä mitään) tehdään pelkästään puhelimitse. Seuraavaksi siulle lähetetään sopimuspaperit (3 sivua minitekstiä). Ne allekirjoitettuasi alkaa "koulutus"jakso. Saat sähköpostiin viestejä joissa pyydetään sinua (täysin palkatta tietenkin) etsimään kurssinpitopaikka ja mainostamaan englanninkielen kerhoasi. Palkkasi riippuu täysin siitä, kuinka monta lasta saat mukaan. Miulle jäi epäselväksi miten sitten sen luvatun kurssimateriaalin kanssa on, että saako sitä ollenkaan vai onko se jotain ihan maalaisjärjellä kehitettyä. No, sitten kun vihdoin tajuat että voit oma-aloitteisesti perustaa tällaisia ryhmiä ja saat siitä kaiken rahan itsellesi, päätät irtisanoutua. Mutta sepä ei käykään niin helposti. Täysin työsopimuslakeja vastaan (no mitä vaan..termit kadoksissa) sopimuksessasi lukee että koeaika on 3 kk (mm monella kesätyöläisellä oli näin. Koeaikahan saa olla vain puolet työn kestosta) ja irtisanomisaika 30 päivää (koeajalla irtisanomisaikaa ei laillisesti ole, ja muutenkin se taitaa olla 14 päivää). No nämä nyt tuli poimittua noista kommenteista, todenpitävyyttä en ole tarkistanut mutta oli nää useemmalla pohdinnassa. Irtisanomisesta ilmoitettuasi mieheltä alkaa tulla sähköposteja ja kirjeitä joissa haukutaan ja pyydetään lähettämään takaisin työsopimuspaperi sekä poistamaan kaikki yrityksen kanssa käydyt keskustelut. Hämärää.. Puolustukseksi voidaan kyllä sanoa että yritys löytyy virallisesta yritysrekisteristä, mutta joidenkin keskustelijoiden mukaan yritys on vaihtanut nimeä jokin vuosi sitten. Nyt yritys esittäytyy siis nimellä Speak out.

Enpä siis oikein tiedä pitäisikö ilmottaa miehelle etten haekaan työtä enää vai vastata puheluun ja kysellä näistä jutuista tarkemmin. Siitäkin joku oli kommentoinut tuonne että kun oli käynyt kyselemään puhelimessa näistä jutuista ja kertonut että oli törmännyt tuohon keskusteluun, niin mies oli ärähtänyt että ole nyt hiljaa, anna hän puhuu. Sitten oli tullut se kaunis mainospuhe jolla koitetaan saada kuulijat ihastumaan yrityksen ideaan. Ja hieno ideahan se onkin. Ne hakee töihin siis vetämään leikkejä, lauluja ja pelejä lapsiryhmissä, valmiin materiaalin pohjalta ja koulutuskin on ennen toiminnan alkamista. Kivalta kuullostaa, kun se vaan toimisi noin mutta...

Eli totean tyynesti että nyt ei oo oikein mitään työtä tiedossa. Käyn vaan mol:in sivuilta kurkkimassa josko olis tullu jotain uutta... Mutta sit kun muutan niin sit voi viedä hakemuksia päivähoitoon ja hakea vihdoin sitä lehtienjakohommaa ja kehittää jotain muutakin jos tarvii. Ja vara-vaihtoehtona sitten kyselen työkkäriltä jos voisin tehdä taas kerran työharjoittelua, tai nythän se olisi jo työelämävalmennusta. Siihen vois koittaa jos pääsisin kotieläinpuistoon tai eläinkauppaan, molemmat taisi löytyä paikkakunnalta :)

Njääh. Työ ois aika kiva niin sais ehkä säästöönkin jotain joskus.. Mutta! koska miun McLeod-katselmukset ei jostain syystä nyt YouTuben kautta onnistu (video jumittu keskelle ekaa osaa vaikka se oli ladannu loppuun asti) niin käynkin lukemaan Potteria (5. menossa! )